Apollo 11-dräkt

Det här är ett lite annorlunda Lego-projekt. Nyligen släpptes Apollo 11 Lunar Lander 10266, en modell av den första månlandaren. Jag har köpt den och planerar att bygga ihop den på 50-årsdagen av denna historiska händelse. Modellen har fått mycket bra recensioner men många har kommenterat att minifigurerna inte alls ser ut som Apollo-astronauterna.

Därför tyckte jag det skulle vara kul att ta fram en egen design på en hjälm som skulle vara i mer riktig stil. Jag började med att titta på bilder på de riktiga rymddräkterna, analyserade några riktiga Lego-hjälmar utifrån storlek och dylikt och började skissa.

Efter att jag tagit fram en design i Illustrator började jag modellera i Maya. 3D-skulptering är inte min starkaste sida så det var en del pyssel att få till även en så sådan här relativt enkel form. Jag valde också att dela upp den i två delar för att det skulle bli en snyggare skarv till det guldfärgade visiret.

3D-utskriften gjordes i filamentet Textura från Add:north. Det är första gången jag använder det i något riktigt projekt. Det är ett väldigt tillfredställande material eftersom det ger ett så jämnt intryck. Det är också lätt att bearbeta, så de små defekter som alltid uppstår när man skriver ut går lätt att slipa bort.

Modellen finns att ladda ner på Thingiverse.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *