Stoppknapp till buss

Det här är också en leksak till min dotter. Hon älskar att leka att hon åker buss så jag tyckte det var kul att göra en ”riktig” stoppknapp. Själva knappen är 3D-printad. Jag designade formen i Maya och innerkonstruktionen i Tinkercad.

Stången är en vanlig 25mm klädstång. Det roliga med dessa är att det finns en massa olika kopplingar och fästen så man kan göra rätt avancerade räcken om man vill. Jag valde dock till slut en enkel konstruktion.

3D-modellen finns att ladda ner på Thingiverse. För att få en så jämn utskrift som möjligt printade jag den stående, vilket var en utmaning då det innebar ett antal rejält misslyckade utskrifter innan jag fick till en som fungerade.

När jag rensade utskriften från stöd skar jag mig rätt illa på skalpellen och har faktiskt fortfarande (fyra månader senare) ont i pekfingret från det.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *