RMS Titanic

Sedan 2015 har jag jobbat på en plastmodell av Titanic. Det Academys modell (fast Airfix-utgåvan) i skala 1/400 som jag tagit mig an. Att det tagit så lång tid beror inte främst på att jag varit så noggrann, utan att det är mycket annat som kommit emellan. Därmed inte sagt att jag inte försöker vara hyfsat ambitiös.

Jag har lagt ribban på en mellannivå. Det kommer inte bli en perfekt modell där varje del är exakt enligt förlagan, men den kommer vara betydligt mer exakt än om jag byggt den direkt ur kartongen.

Jag har nämligen kompletterat den med ett antal fotoets-kit (Eduardo och Toms modelworks) samt ett laseretsat trädäck från Wood hunter. Många detaljer har jag också fått modifiera och min trogna 3D-skrivare har fått producera en del delar.

Nu börjar det så smått synas ett ljus i tunneln. Däcken är i stort sett klara och bör inom en inte allt för avlägsen framtid kunna monteras i skrovet. Men det återstår mycket jobb med ett antal stegar, alla livbåtar och inte minst ca 60 st 5mm långa bänkar som ska monteras ihop.

Faktum är dock att jag nog lägger minst lika mycket tid på att studera referensmaterial som på att faktiskt bygga.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *