Gökur nr 1

Under 2011 byggde jag ett fungerande gökur av Lego. Jag insåg snabbt att det enda rimliga vore att använda elektromekanik och inte tyngddrift som de klassiska gökuren. Det vore helt enkelt för komplicerat för ett litet hobbyprojekt.

Det var betydligt billigare att köpa ett färdigt gökur att använda delarna från, än att köpa hela mekaniken separat, så den vägen valde jag.

Jag var väldigt nöjd med resultatet (då), men gökuret var inte särskilt driftsäkert och sedan dess har jag blivit betydligt bättre på att bygga i Lego, så just nu planerar jag ett gökur nr 2. Mer om det i en kommande post.

Det kan hända att jag går in mer på djupet i hur detta gökur är byggt någon annan gång, men just nu får det räcka med några bilder och en liten film.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *